Voldoet jouw gebruik van remote control software aan de GDPR?

Veel overheidsorganisaties zijn vorig jaar het slachtoffer geworden van cyberaanvallen. Zoals de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming of kortweg AVG (General Data Protection Regulation, GDPR) voorschrijft zijn veel van de datalekken gerapporteerd.

 

 

Vanaf 25 mei 2018 zal deze verordening op Europees niveau worden gehandhaafd. De AVG heeft invloed op alle organisaties die actief zijn in de EU en persoonlijke gegevens van ingezetenen verwerken.

Netop en GDPR


Netop heeft een aantal whitepapers gepubliceerd,
dit is een duidelijke over GDPR (AVG) compliancy: Making Remote Support GDPR Compliant: A Complete Guide.

Webinar terugkijken

 

Netop organiseerde met Infosecurity een (engelstalig) webinar op 15 juni over een kijk op de GDPR vanuit remote control perspectief en welke implicaties dit heeft indien u dit in uw organisatie gebruikt..

Het webinar kunt u terugzien na aanmelden bij Infosecurity.

Checklist GDPR

 

Deze Checklist voor GDPR Compliancy is handig om na te gaan of u aan de GDPR (AVG) vereisten voldoet indien u remote control software gebruikt. Hoe Netop Remote Control aan deze vereisten voldoet wordt specifiek uitgelicht.